Zoeken

Nieuwe hotbox in gebruik

Nieuwe hotbox in gebruik

Op vrijdag 23 januari jl. werd de nieuwe hotbox in gebruik genomen door de asfaltreparatie ploeg van Mouwrik Waardenburg. Deze nieuwe hotbox wordt – in tegenstelling tot – het vorige exemplaar niet meer aangedreven via een eigen verbrandingsmotor. De aandrijving gebeurd nu middels de zogenaamde  pto van het voertuig waarop deze op dat moment is geplaatst. Tevens wordt de stroomvoorziening verzorgt door dit voertuig. Grote voordelen van deze manier van aandrijven en elektronische besturen zijn, een grotere mate van bedrijfszekerheid, geen onderhoud meer aan een eigen verbrandingsmotor, minder omgevingslawaai en minder uitstoot van uitlaatgassen. Naast een positieve bijdrage op het gebied van het milieu zijn de laatste twee voordelen ook prettig voor diegene die er dagelijks mee werken. Daarnaast is er gekozen voor een systeem met LPG – branders waardoor het dagelijkse gewissel van zware propaangasflessen ook tot het verleden behoort. Er kan nu worden volstaan met een stop bij elk regulier tankstation waar de LPG tanks middels een makkelijk te bereiken vulopening kunnen worden gevuld.