Zoeken

Geschiedenis

Groot geworden door bescheiden te blijven

Jaren 50
De gebroeders van Mouwrik beginnen samen in 1954 een stratenmakerbedrijf in Waardenburg. Zij voeren straatwerken uit in de regio’s Bommelerwaard en Betuwe. Vrij kort na de oprichting koopt Dirk van Staveren zich in het bedrijf door het inbrengen van zijn eigen motorfiets. Het bedrijf heet vanaf dat moment Gebr. Van Mouwrik & Co.

Jaren 70
Het bedrijf wordt voortgezet door de 2e generatie. De activiteiten worden uitgebreid. Naast de straatwerken, voert het bedrijf nu ook rioleringswerken uit in hetzelfde regionale werkgebied. Het bedrijf is afhankelijk van een aantal grote opdrachtgevers. De contacten zijn goed en de continuïteit van het bedrijf wordt gegarandeerd door deze directe verkoopafspraken.

Jaren 90
De directie van het bedrijf wordt uitgebreid met personen van buitenaf. Er wordt meer kennis en kunde in huis gehaald. Belangrijk omdat er ook een verschuiving heeft plaatsgevonden van het direct binnenhalen van een opdracht naar in concurrentie inschrijven op openbare aanbestedingen. Aanleiding voor het bedrijf om haar vleugels uit te slaan. Gebr. Van Mouwrik & Co voert naast het straat- en rioolwerk, nu ook asfalteringswerkzaamheden uit door heel Nederland. Een belangrijke periode waarin ons bedrijf groeit tot een slagvaardig aannemersbedrijf.

Jaren 2000
Begin 2000 gaat het bedrijf een samenwerking aan met het bedrijf Van Ooijen BV uit Gouda. Een bedrijf dat beschikte over asfaltverwerkingscapaciteit. Een strategische keuze omdat Mouwrik hiermee in één klap toegang kreeg tot de grotere landelijke asfaltprojecten. Deze samenwerking resulteerde uiteindelijk in de oprichting van het bedrijf Omac BV (2006), waarmee Mouwrik als onafhankelijk asfalteur in Nederland kan opereren. In dezelfde periode verandert Gebr. Van Mouwrik & Co Waardenburg ook haar bedrijfsnaam in Mouwrik Waardenburg.

Heden
Tegenwoordig zijn wij een landelijk opererende speler die op een succesvolle wijze projecten uitvoert voor gemeentelijke opdrachtgevers (70%), provinciale opdrachtgevers (20% ) en particuliere instellingen (10%). Projecten die kunnen oplopen tot meer dan 5 miljoen euro. Onze core business is asfalt en riolering. Maar ook beton, oever-, en straatwerken behoren tot onze gebruikelijke werkzaamheden.