Zoeken

Asfalteren

Mouwrik Waardenburg is gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse soorten asfaltverhardingen. Van het opnieuw aanbrengen van een laag split op wegen, het onderhoud van wegvakken door het uitvoeren van scheur- en vakreparaties, het geheel opnieuw overlagen van delen van wegen tot en met de complete realisatie van een nieuwe asfaltverhardingsweg. Daarnaast reparen en herstellen wij ook wegen ontstaan door vorstschade.

Deze asfaltwerkzaamheden voeren wij zowel direct als in onderaanneming uit. Deze projecten zijn bij ons in goede handen en worden ‘perfect’ uitgevoerd door onze dochteronderneming OMAC.

Kortom, voor het asfalteren in de breedste zin van het woord bent u bij ons aan het juiste adres.

*  Asfaltmaterieel
*  Vorstschade
*  Asfaltonderhoud
*  Slijtlagen
*  Combideklagen
*  Vloeistofdichte vloeren

Wat is asfalt?
Asfalt is een zeer oud (natuurlijk) product dat de Mesopotamiërs al gebruikten in de oudheid. Het bestaat uit een mengsel van zand, grind en vulstof dat aan elkaar verbonden wordt met bitumen. Bitumen is stof die ontstaat bij het “kraken” van aardolie. Bij dit proces vervliegen bezine en gasolie waardoor de reststof bitumen overblijft. Asfalt wordt vloeibaar bij verhitting, en stolt wanneer het weer afkoelt. Het gebruikt van asfalt ter verharding van een terrein kent vele voordelen ten opzichte van andere producten. Asfalt kan snel worden aangelegd en is snel te gebruiken. Tevens is het eenvoudig in onderhoud en geschikt voor zowel grote als kleine oppervlakten.


Soorten asfalt.

Asfalt is er in verschillende soorten:

DAB (dicht asfalt beton)
* OAB (open asfalt beton)
ZOAB (zeer open asfalt beton),
* GAB (grind asfalt beton)
* STAB (steen asfalt beton)
* SMA (steen mastiek asfalt)
Gietasfalt

Het te gebruiken type asfalt is afhankelijk van de ondergrond en de eisen die u er aan stelt.

Asfaltcentrale
Asfalt wordt op ongeveer 60 verschillende plaatsen in Nederland geproduceerd. De productie vindt plaats door het verhitten en vervolgens vermengen van de bestandsdelen. Afhankelijk van het soort product wordt de verhouding tussen zand, grind, vulstof en bitumen bepaald. De productie wordt streng gecontroleerd en er wordt dankzij een efficiënt proces slechts weinig afvalstof geproduceerd. Na productie wordt het asfalt met geïsoleerde vrachtwagens naar het werk gebracht.