Reconstructie Peulenlaan

De gehele weg wordt van een nieuwe constructie voorzien bestaande uit een fundering van puin en daarop een aantal lagen asfalt. Gelijktijdig wordt de weg opgehoogd op de plaatsen waar de weg gezakt is en lager ligt dan het originele aanlegpeil.

De aanliggende parkeervakken, fietspaden, voetpaden en groenstroken worden gelijktijdig aangepakt. De werkzaamheden worden afgestemd op het herinrichten van industrieterrein De Peulen.

Het profiel en de inrichting van de weg blijven op hoofdlijnen gelijk aan de bestaande situatie. De rijbaan wordt versmald en de vrijkomende ruimte wordt gebruikt om op een aantal plaatsen een fysieke scheiding te maken tussen fietspad en rijbaan.

Dit komt de veiligheid van de fietsers ten goede. Op andere plaatsen worden de parkeervakken breder, zodat de auto’s meer ruimte hebben om te parkeren en minder risico lopen op aanrijdschade.

De versmalling van de rijbaan heeft een remmend effect op de snelheid, maar heeft geen negatief effect op de bruikbaarheid van de weg voor het verkeer, ook niet voor het vrachtverkeer.

In het groenbeleidsplan van de gemeente is vastgelegd, dat het doorgaande karakter van de hoofdstructuur ondersteund dient te worden met groen. De al aanwezige bomenrij wordt op een aantal plaatsen aangevuld.

Tijdens de werkzaamheden worden de bewoners op de hoogte gehouden over het verloop van de werkzaamheden en met name over de momenten dat zij niet rechtstreeks naar hun woning kunnen of tijdelijk ergens anders hun auto moeten parkeren.