Zoeken

Dommeltunnel Eindhoven

Opdrachtgever:
Greenport
Locatie:
Westland
Werkzaamheden:
Renovatie
Oplevertijd:
2020

Omschrijving:

In opdracht van de gemeente Eindhoven zijn wij op 13 januari jl. gestart met de werkzaamheden aan de Dommeltunnel. Deze tunnel is een belangrijke fiets- voetverbinding tussen het centraalstation Eindhoven en de plaatselijke Universiteit. Het fietspad bestond uit betontegels en zal worden vervangen door een asfaltverharding welke het fietscomfort ten goede komt. Tevens was er sprake van wateroverlast in de winterperiode op het laagst gelegen gedeelte van deze tunnel en dit zal na uitvoering van de werkzaamheden tot het verleden behoren, door o.a. het aanleggen van een wadi, het toepassen van extra kolken en het verbeteren van het riool- en drainage systeem in en rond de tunnelbak.

Tijdens de ontwerpfase en het daarbij behorende veldonderzoek werd er geconstateerd dat de af te voeren grond ligt verontreinigd was met een aantal zware metalen. De gevonden concentraties overschreden de interventie waarden, waardoor ontgraven onder saneringscondities noodzakelijk werd. In de praktijk betekend dit machines en vrachtwagens met overdruk voorziening op de cabine, de aanwezigheid van een saneringsunit op de locatie en het toepassen van de vereiste beschermden overalls, laarzen en handschoenen voor het overige personeel dat in aanraking komt met deze grond. Aangezien wij over het juiste gekwalificeerde personeel en de bij behorende certificeringen beschikken zijn deze werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd.

Inmiddels is het grondwerk afgerond en is de nieuwe fundering aangebracht. Komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe voetpaden. Begin maart zal het asfalt worden aangebracht en aansluitend zal het werk terrein worden opgeruimd. Als de weeromstandigheden de komende weken geen roet in het eten gooien dan worden de werkzaamheden twee weken voor de geplande einddatum afgerond.

 

 

VRAGEN OVER DIT PROJECT?
Vraag het onze experts!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig bij uw project?
Vraag vrijblijvend advies aan onze experts!
NEEM CONTACT OP