Zoeken

Oude Kooi

Opdrachtgever:
Greenport
Locatie:
Westland
Werkzaamheden:
Renovatie
Oplevertijd:
2020

Omschrijving:

In opdracht van de gemeente Leiden wordt de riolering in de wijk Oude Kooi aangepast. De wijk Oude Kooi in Leiden heeft regelmatig wateroverlast. Dit komt door het oude riool dat het piekafvoer niet aankan. Een deel van het oude rioolstelsel wordt daarom vervangen. Ook wordt in de hele wijk een nieuw hemelwaterafvoer riool aangebracht. Dit nieuwe rioolstelsel heeft middels op afstand bestuurbare schuiven de mogelijkheid om de omliggende wijken te ontkoppelen van zijn systeem. In de hele wijk wordt er dus een gescheiden rioolstelsel aangelegd dat in staat is geheel op zichzelf te functioneren. Dit betekent dat het regenwater niet samen met het vuile water afgevoerd wordt. Hierdoor wordt de kans op wateroverlast geminimaliseerd.

Aangezien de straten open gebroken worden, wil de gemeente dat de bestrating meteen vervangen wordt. De straten worden op sommige plaatsen anders ingericht dan dat het eerst was. Dit komt omdat de gemeente een homogeen straatprofiel wil realiseren.

Tijdens het project hebben we een omgevingsmanager aangesteld. Dit verbeterd de communicatie met de belanghebbende. Cruciaal hierbij is dat de informatie die wordt verstrekt zo compleet mogelijk is, de juiste timing heeft en de betrouwbaar is.

De bewoners hebben aangegeven dat ze, in tegenstelling tot het orginele plan, zo min mogelijk bomen in de wijk gekapt willen hebben. De gemeente Leiden probeert hierbij de bewoners te gemoed te komen door alternatieve mogelijkheden te zoeken. Waar mogelijk passen we onze planning aan tot er een goed alternatief gevonden is.

Tot op heden lopen de werkzaamheden voorspoedig. De rioleringen in de Kooizicht, Parkstraat, Javastraat en Driftstraat zijn inmiddels aangebracht. Momenteel zijn we bezig met het aanbrengen van de riolering van de Ambonstraat. Uiteindelijk worden er twee uitstroommogelijkheden gecreërd. Eén uitstroommogelijkheid in de Zijsingel bij de Lage Rijndijk en één uitstroommogelijkheid in de Zijl bij het Steneveltpark.

VRAGEN OVER DIT PROJECT?
Vraag het onze experts!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig bij uw project?
Vraag vrijblijvend advies aan onze experts!
NEEM CONTACT OP