Zoeken

Roosje de Voslaan en Belle van Zuylenlaan

Opdrachtgever:
Greenport
Locatie:
Westland
Werkzaamheden:
Renovatie
Oplevertijd:
2020

Omschrijving:

Het streven is al jaren om langs de hoofdwegen in Culemborg (de gebiedsontsluitingswegen) vrijliggende fietspaden aan te leggen. Ter verbetering van de fietsstructuur en de verkeersveiligheid voor fietsers in Culemborg.

De Provincie Gelderland heeft geld ter beschikking gesteld om dit op diverse plaatsen te realiseren. Eerder is dat bij de Poelslaan en de rotondes op de Wethouder Schoutenweg gebeurd. Nu kan het ook langs de Roosje Voslaan.

De beschikbare ruimte is helaas te beperkt om een dubbelzijdig fietspad aan één kant van de weg aan te leggen. Daarom wordt vanaf de Wethouder Schoutenweg over de Belle van Zuylenlaan en de Roosje Voslaan tot aan de Aletta Jacobsweg een tweerichtingenfietspad aangelegd aan de noordkant van de Roosje Voslaan. Vanaf de Aletta Jacobsweg tot aan de Prijsseweg wordt aan beide kanten van de weg een fietspad aangelegd voor eenrichtingsverkeer.

Ook de rijbaan wordt aangepast. Enkele drempels verdwijnen en de drempels die blijven worden in asfalt uitgevoerd. Tot slot komen er enkele verhoogde voetgangersoversteekplaatsen.

VRAGEN OVER DIT PROJECT?
Vraag het onze experts!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig bij uw project?
Vraag vrijblijvend advies aan onze experts!
NEEM CONTACT OP