Zoeken

Waternet aansluiten Woonboten

Opdrachtgever:
Greenport
Locatie:
Westland
Werkzaamheden:
Renovatie
Oplevertijd:
2020

Omschrijving:

Op 5 november heeft de aanbesteding van het project “Aansluiten van woonboten op het afvalwaterstelsel in de gemeente Amsterdam” plaats gevonden. Mouwrik Waardenburg B.V. was hierbij de laagste inschrijver  en heeft het  werk uiteindelijk als eerste gegund gekregen.

Het bijzondere van deze opdracht is , dat in de werkomschrijving is aangegeven dat de laagste inschrijver minimaal 2 rioleringsploegen ter beschikking moet stellen om de werkzaamheden uit te voeren. Als de laagste inschrijver de hoeveelheid opdrachten niet aan kan, dan zal een beroep worden gedaan op de opvolger, om minimaal 2 ploegen  ter beschikking te stellen met een maximum van 6 aannemers die hiervoor in aanmerking kunnen komen. In totaal zijn er nu nog 1446 woonboten die het afvalwater lozen in de grachten van Amsterdam. Het in de planning dat zij  dit binnen 3 jaar gaan doen op het afvalwaterstelsel (het riool).  Normaal wordt het afvalwater afgevoerd doormiddel van vrij verval. Het riool ligt in afschot. Dit is bij de woonboten niet mogelijk en wordt er een persleiding aangebracht. Bij een persleiding wordt  door middel van een pomp het afvalwater door de leiding geperst.

De installatie en de pomp in de woonboot, moet de eigenaar van de woonboot zelf uitvoeren. Vanaf de kade pakt waternet de afvoer op.

Zo wordt er een gat geboord in de kade. Hier wordt een PE leiding met een diameter van  63 mm doorheen gevoerd. Het gat wordt weer grond – en waterdicht afgesloten en afgewerkt met een roestvrijstalen plaatje. De PE leiding wordt verbonden met een doorspuitput. Deze doorspuitput dient om de leiding te kunnen reinigen. Vanaf de doorspuitput worden de diverse woonbootaansluitingen op een verzamelleiding gekoppeld. De verzamelleiding wordt aangesloten op het reeds bestaande vrijverval riool.

De werkzaamheden worden in goed overleg met bewoners uitgevoerd, waarbij de bewoners zelf ervoor  zorgen dat obstakels zijn weggehaald. Op dit moment heeft  Mouwrik Waardenburg B.V.4 ploegen aan het werk om de werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. 

VRAGEN OVER DIT PROJECT?
Vraag het onze experts!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig bij uw project?
Vraag vrijblijvend advies aan onze experts!
NEEM CONTACT OP