Zoeken

Veetunnel te Heeze-Leende

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk is de befaamde ‘koeientunnel’ in Heeze dan eindelijk geplaatst. Woensdagmorgen werden de negen elementen van ieder 27.000 kilogram vakkundig met een enorme kraan op de plaatst gezet. ”De elementen waren al geruime tijd klaar en lagen te wachten om geplaatst te worden maar door procedures en bureaucratie duurde het uiteindelijk veel langer dan gepland”, aldus de uitvoerder ter plaatse.

De negen elementen komen vandaag op de plaats te liggen waarna de werkzaamheden in rap tempo zullen volgen. ”Deze week nog gaan we de tunnel aanvullen met zand zodat we er met materieel overheen kunnen rijden. Volgende week worden de wanden geplaatst van de hellingbanen en gaan wij als uitvoerder druk aan de slag met het plaatsen van de stoepbanden en het voobereiden van de onderbaan.”

Half maart staat het asfalteren gepland volgens de uitvoerder waarna er nog een aantal bomen geplant zullen worden en de belijning op het wegdek moet komen maar dat er auto’s over de lang gekoesterde randweg zullen rijden.